Thursday, February 7, 2013

LOVE - CAN'T TOLD




love this pic. >.<


Assalamualaikum . OLA !


Just like as the tittle , we will be 'talking' bout ...




And , sebenarnya tittle for this entry tak complete lagi tuh .
Because I think that it's maybe tooooooooo long , so I make it short .


'Love is something that you can't told' 
That's it !


Ok. So now , we talked about love . L.O.V.E.


You know what ?
Sebenarnya kan , we don't need a reason to love . And it is really really 100% true.
For the first time , i don't realize it either. But , a friend of mine told me .
That to love , you don't need a single reason. Even sebesar kuman pun. It's just love.
And it can't be told ( actually , this is the main idea ).


When being in love , date tu is a common lah kan ?
And , maybe ada yang tiap-tiap hari kut . 
( sorry , dari spectacles ( kaca mata ) orang yang takde pengalaman )


Pernah rasa tak camne kalau kita terlewat for our date ?
It's just like ........ something .
Some feelings yang kita sendiri tak boleh tafsir. Gelisah semacam aje.
Asyik-asyik tengok jam . Asyik-asyik tengok jam. Sampaikan jam tu pun dah jemu tengok kita..

Sebab apa ? Sebab kita dah lewat for our date.


Camna kalau date dengan Allah ?
Solat kan waktu untuk kita 'date' dengan Allah ..
Are we like that ? Pakai cantik-cantik.
Sembur minyak wangi . On time. 


*tepuk dada tanya jiwa*


I'm here not to say that ' Wah , aku sembahyang awal sokmo.' ,'Aku terbaik lah.' or 
whatever that come across your mind .
But , I'm just trying to be a dai'e . A real one. And , I am gladly to ask you all with me . Really glad.


To be honest , I felt this feeling . Today or maybe yesterday ( dah across 12.00am ) .
I felt , tak selesa . Sebab I was already late for my 'date'.


Yeah , saya mengaku yang to start on this , it's hard .
But , you can give it a try, right ?


Seseorang yang kuat bukanlah seorang yang mampu mengangkat 10 ekor gajah . 
Tapi , mereka yang berjaya melawan nafsu mereka. 



*Gajah tu , just came across my mind . Takde kaitan antara hidup dan mati. hehe~..


Sebab , dakwah ni bukan untuk hanya untuk menyuruh atau mengajak orang menjadi baik. 
Tetapi juga untuk mengubah diri kita sendiri menjadi baik . Itulah kesan dakwah . 
Ia akan mewujudkan satu daya yang besar untuk kita mengalahkan rasa nafsu untuk tidak melakukan satu perkara.  < Langit Ilahi >


Sebab apa ? Sebab Allah pernah berfirman yang Allah tidak suka terhadap mereka yang tidak melakukan
apa yang disuruhnya.


Got it tak ? 


As an example , kita suruh orang bersedekah . But , at the same time , we're not .
( setakat pemahaman saya , try jugak tanya orang lain ye. )


And  because of that ( maybe ) , we are afraid for not doing it .


So , that's all .
It's just a lesson that I want to share with all of you .
Sorry if this is some kind of  'excited' . But , I don't know how to share it .
This is the best that I can do . And , kalau ada yang buruk tuh , jangan diambil .
But , take it as a lesson for you too. 


Before that , saya bukannya tidak mempunyai 'cinta' terhadap seseorang . I do have.
Tapi , cinta kepada-Nya adalah lebih utama .
Dan , Dia akan sentiasa berada di samping saya dalam apa keadaan sekalipun .


Dan dia ?
.....................................................
( masih belum waktunya . 0.- )


That's all once again . Assalamualaikum.