Sunday, July 31, 2016

Brussel Sprouts dan Leeks

Untuk semester dua, asas penyediaan makanan adalah salah satu subjek wajib untuk aku.
Jadi, kitorang harung setiap minggu dengan lab dari bahagian potong-potong sayur sampailah baking.
Bila dah makin menjengah ke akhir semester, lab makin habis lambat. 

Tapi, point utama aku bukanlah pasal lab yang lama.
Tapi pasal brussel sprout dengan leeks.

Time exam hari tu, ada satu soalan yang aku confuse sampai ke hari ni.
Dan memang aku ingat sebab mi goreng enak tersedia lepas aku jawab soalan tu.

(Soalan tu soakan objektif. Yes ! Bukan setakat soalan objektif, soalan true false pun kau takkan boleh jawab KALAU TAKDE cukup ilmu d dada. Aku ni ilmu banyak kat kitab)

Jadi adalah satu soalan :

Between those listed below, which one is not included in cabbage-family:
A. Leeks
B. ...
C. ...
D. Brussel sprout

So, aku pun confuse lah antara leeks dengan brussel sprout tu..

Dan aku jawab A.

------------------------------------------------------------------------------------

                       
                   Brussel sprout                                                          Leeks


Sebelum aku nak tulis entri ni, aku ter'search' lah pulak yang mana satu leeks yang mana brussel sprout tu.

Dan sekarang aku dah was-was balik betul ke jawapan aku A.


Babe,aku dah  TAWAKAL.

No comments:

Post a Comment